En forutsetning for etterlevelse av regelverket er at det er god nok kjennskap og kompetanse, og at det er en felles forståelse av formål. Dette fordrer samarbeid og dialog.
Drammen kommune skal videreutvikle eksisterende kanaler for samarbeid, både tverretatlig og med næringen. Det er også ønskelig å se nærmere på behovet for nye møtearenaer og digitale plattformer som kan bidra til bedre oppfølging og informasjonsutveksling.
Kommunen skal sikre tverretatlig dialog og innspill ved endring av kommunens bevillingsregelverk og i søknader som berører deres myndighetsområde.
Kommunen skal forankre alkoholpolitikken gjennom løpende veiledning, skriftlig orientering ved endring eller ved særskilt behov, i bevillingsvedtak og gjennom opplæring, se delmål 2.2.
Kommunen skal etterspørre avklaring/forhåndstilsagn fra Samferdsel- vei- og park ved søknader om uteservering. Ved innvilgelse stilles det vilkår om at det inngås leieavtale om uteservering og at andre offentlige/private tillatelser er i orden.
Samferdsel, vei- og parkforvaltning skal gi uttalelse og veiledning i søknader fra Vinmonopolet AS knyttet til trafikk, kollektivtransport og parkering, se pkt. 1.1.4.
Kommunen skal sikre tverretatlig samarbeid ved arrangementer, slik som ved festivaler, konserter og idrettsarrangementer.
Kommunen skal sikre tverretatlig samarbeid om forhold som påvirker innbyggernes helse. I bevillingsvedtak skal det henvises til eventuelle regler og retningslinjer som er særlig berørt på bevillingsområdet, blant annet om hensynsfullt utendørs lydnivå på kvelds- og nattetid.
Kommunen skal innhente uttalelse fra Forebyggende tjenester og rus og psykisk helse i kommunen, for å sikre at barn, unge og sårbare grupper blir ivaretatt og ikke unødig eksponeres for alkoholservering- og bruk, se pkt. 1.2.2.