Bilde som viser en grafisk fremstilling av lyspærer.

Bredere involvering

Første fase legger viktige forutsetninger for innovasjonsarbeidet. Andre fase legger til rette for bredere involvering og forankring. Organisasjonen som helhet og  strategiske samarbeidspartnere vil i større grad bli koblet på arbeidet. Nye virkemidler, strukturer og arenaer vil også bli introdusert og tatt i bruk for å sikre bred forankring av arbeidet. 

Mål for denne fasen:

  • Ansatte og ledere har fått økt kompetanse på innovasjon, og det er etablert arenaer for å drive innovasjonsarbeid.
  • Strategiske samarbeidspartnere er involvert, og det er lagt til rette for en større systematikk i det overordnede innovasjonsarbeidet til kommunen.
  • Organisasjonen har etablert prosesser og strukturer som legger til rette for økt innovasjonskapasitet og behovs- og medarbeiderdrevet innovasjon.

Plan for innovasjonskompetanse er aktivert

Innhold og praktisk gjennomføring blir avklart i fase 1.

Strategiske samarbeidsaktører for innovasjon er involvert

Valg av strategiske samarbeidsaktører og hvordan de praktisk skal bli involvert og aktivert blir avklart i fase 1.

Eventuelle nye arenaer for innovasjon er beskrevet

Drammen kommune trenger arenaer der vi kan tenke nytt, lære og dele kunnskap. I tillegg skal disse arenaene sikre initativ og kommikasjon internt og i samarbeid med  ekstrerne. For å sikre bred nok involvering av relevante parter, vil det være nødvendig å se på hvilke arenaer kommunen har for innovasjon. 

Innovasjon er del av lederavtalen

Lederavtalen skal sikre dialog og synliggjøre viktige prioriteringsområder i lederrollen. For å sikre at omstilling og innovasjon blir et priorite rt satsningsområde for ledere, innarbeides in novasjon s om en del av lederavtalen. For at innovasjon ikke bare kommer som et tillegg til alt annet, blir det og så viktig å synliggjøre hva som skal prioriteres bort eller ned.

Ytterligere innovasjonsløp er utarbeidet og iverksatt

Etter hvert som innovasjonskapasiteten øker og retningene på innovasjonsarbeidet blir tydeligere, igangsettes ytterligere innovasjonsløp. Hvilke innovasjonsløp som er mest hensiktsmessige i denne fasen av utviklingsarbeid et, og hvilke områder som kan gi størst samfunnseffekt, må vurderes ut fra hvor langt kommunen har kommet i sitt omstillings- og innovasjonsarbeid. Større innovasjonsløp vurderes og besluttes i forbindelse med handlings- og økonomiplan.

Det er tatt stilling til om større innovasjoner skal være del av porteføljestyringen

For å oppnå størst mulig effekt og øke sjansen for å lykkes med større satsninger og prosjekter, koordineres og styres kommunens utviklingsprosjekter gjennom en overordnet porteføljeprosess som skal se innnovasjonsløp i en større sammenheng og sikre tilstrekkelig korrdinering og ressurstilgang. Drammen kommune vil vurdere om porteføljeprosessen også er egnet for å koordinere større innovasjonsprosjekter.