Det skal være enkelt å medvirke og delta i utviklingen av kommunedelen vår. Mange av prosjektene og tiltakene vi har gjennomført så langt i områdesatsingen er basert på innspill fra innbyggere. Har du ønsker, idéer eller andre tanker du ønsker å spille inn om utviklingen av Strømsø? Det finnes flere måter du kan gjøre dette på.
Du skal ha kort vei når du skal si din mening til oss i områdesatsingen. Strømsø 2030 holder til på knutepunkt Strømsø. I samarbeid med knutepunktet jobber vi med å utvikle nærmiljøet gjennom både sosiale og fysiske tiltak.
Når du bruker tjenester eller deltar på arrangementer på knutepunkt Strømsø, vil vi gjerne at du deler dine tanker med oss. I løpet av årene med områdesatsing er det mange tiltak som har blitt til på denne måten. Babytreff, Barnas dag, kulturtreff og tilbud om dyrking i Strømsøhagen er eksempler på tilbud som er kommet i stand som direkte respons på innspill fra innbyggere.
På innbyggertorget på knutepunktet står det en innspillskasse. Der kan du poste dine innspill hvis du ikke har tid til å slå av en prat. Du kan også spille inn dine meninger digitalt, enten gjennom den digitale «innspillkassa» vår, på e-post eller via sosiale medier.
Karina Bjørnbakk, koordinator Strømsø 2030, karina.anett.hansen.bjornbakk@drammen.kommune.no
Knutepunkt Strømsø, knutepunkt.stromso@drammen.kommune.no
Husk å ikke sende sensitiv informasjon på e-post.
Strømsø er en kommunedel med over 10 000 innbyggere. I tillegg er kommunedelen et kollektivknutepunkt og en del av sentrum for resten av kommunens befolkning. Mange mener mye om hva som er bra, hva som utfordrer og om hvordan Strømsø bør utvikles. Det er vi glade for!
Innbyggermedvirkning handler om å lytte til innbyggerne. Alle innspill vi mottar i områdesatsingen blir vurdert. Å bli hørt betyr ikke nødvendigvis at man får ønsket sitt realisert, men vi har det med oss i arbeidet – også når du ikke ser det konkret.
Drammensmodellen skal sette innbyggerne i sentrum ved å skape sammenheng mellom stedsutvikling og lokale tjenester. I dette arbeidet er medvirkning et hovedelement: Sammen med de det angår, nemlig innbyggerne, skal vi finne gode løsninger.
Noen former for innbyggermedvirkning i kommunen er lovpålagte. Det stilles for eksempel krav til medvirkning i kommunale planprosesser, kommunene har plikt til å opprette visse innbyggerråd (eldreråd, ungdomsråd og råd for personer med nedsatt funksjonsevne) og kommuneloven pålegger kommunene å ta stilling til innbyggerinitiativ. Andre, både formelle og uformelle, former for innbyggerinvolvering og medvirkning foregår jevnlig på ulike arenaer i kommunen. Dette kan for eksempel være når kommunen ønsker meninger, tips og råd fra innbyggerne, og benytter ulike metoder for å skape kontakt, fysisk eller digitalt.
Nærutvalgene er et av virkemidlene for medvirkning og innbyggerinvolvering i Drammensmodellen. Hver kommunedel har et nærutvalg, som består av åtte innbyggere og fire politikere. Sammen skal de jobbe for å styrke lokaldemokratiet og sikre medvirkning i sin kommunedel. Nærutvalget som jobber i nedslagsfeltet til Strømsø 2030 er nærutvalget i kommunedel 7 (Grønland, Marienlyst, Brandengen og Tangen). Har du en sak du ønsker å melde inn til nærutvalget kan du sende en e-post til nærutvalget. Nærutvalget har også fire møter årlig som er åpne for alle som ønsker å delta. Der kan du som innbygger legge frem lokale saker som opptar deg. Du kan lese mer om nærutvalget og deres prioriterte saker her: