Skogbrannfaren øker

Finværet er her, men det betyr dessverre også at skogbrannfaren øker. Sol og vind tørker ut vegetasjonen, og gjør at det nå skal lite til før det begynner å brenne. Husk at det bare er tillatt å grille i hagen, og ikke ute i naturen.

Sist endret:

Bilde som viser plakat med skogbrannfare.

I tidsrommet 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge. Det betyr at det er forbudt med bruk av åpen ild, for eksempel bål, engangsgriller, og bålpanner i skog og utmark.

Det er tillatt å grille i egen hage, med mindre den ligger inntil skog og utmark. Husk at man alltid skal passe godt på ved bruk av ild.

Du kan finne mer informasjon om sikker grilling og bålforbudet på brannvesenets nettside:

Følg med på skogbrannfaren på skogbrannfareindeksen:

Tips for å grille på en trygg måte

  • Ikke plasser grillen under markiser, parasoller eller takutspring - alt som kan ta fyr på et blunk.
  • Hold øye med grillen hele tiden mens den er i bruk.
  • Ha en spruteflaske med vann klar for å slukke hvis maten brenner. 
  • Bruk et lokk eller en hageslange for å kvele flammer hvis de kommer ut av kontroll. 
  • Engangsgriller bør "druknes" i vann etter bruk for å være helt sikker på at de er slukket. 
  • Og et ekstra viktig ting: sørg for at grillen er helt slått av, eller helt slukket, når du er ferdig med å grille. 

Da kan du kose deg med grilling og god mat uten å bekymre deg for farlige situasjoner.