Ordføreren heiste pride-flagget

Pride i Drammen ble arrangert i helgen. Ordføreren startet feiringen med å heise flagget på rådhuset!

Sist endret:

I Drammen sentrum ble det arrangert prideparade lørdag 17. august. Det skjedde også mye annet spennende og fint denne helga i forbindelse med pridefeiringen. 

På programmet sto blant annet pride park på Papirbredden, politisk debatt om å være skeiv i Drammen, ulike foredrag på Kulturhuset og Drammensbiblioteket, pridefest på ungdomskafé, aktiviteter for barn på Union Scene og seniortreff. 

En mann i dress og en dame i oransje t-skjorte smiler til kamera. Foto.
Bilde: Ordfører Kjell Arne Hermansen og daglig leder for Drammen pride Angelica Bråten gleder seg til den fargerike festen i Drammen.

Heiste flagget på rådhuset

- Sist helg var jeg i Svelvik og gikk i pride-tog der. Nå er folkefesten flyttet til Drammen, fortalte Kjell Arne Hermansen da han heiser flagget. 

I Svelvik gikk prideparaden av stabelen allerede forrige helg, lørdag 10. august. 

- Pride-markeringen understreker at det er ingen vi og dem i Drammen. Vi står sammen i Drammen. Vi går skulder ved skulder for å vise tilhørighet, samhold og motstand mot all urett, diskriminering og alle hatefulle ytringer, sa ordføreren. 

En mann heiser et fargerikt flagg. Foto.
Bilde: Presist fredag klokken 10 heiste ordføreren pride-flagget på rådhuset.

Pride i over 50 år

Det er 55 år siden pride startet. I juni i 1969 hadde folk sett seg lei av politiets trakassering av skeive, og bestemte seg for å kjempe tilbake. Starten skjedde på utestedet Stonewall Inn i New York 28. juni 1969. Siden den gang har pride blitt arrangert over hele verden.

Paradetrasé i Drammen sentrum

Paraden hadde oppmøte i Kirkegårdsparken, som ligger i Engene 50 i Drammen sentrum. Paraden gikk da fra parken og videre mot Peder Buchs gate, krysset Engene ned Losjeplassen, Ole Steens gate, Nedre Storgate (gågata), St. Olavs gate, Øvre Strandgate, Ypsilon bru og Grønland.