Ny frivilligsentral på Strømsø
Frivilligsentralen på knutepunkt Strømsø åpnet i juni. Daglig leder Linn Mari Fosbæk håper mange vil melde seg som frivillige.
Sist endret:
– Jeg føler at jeg kommer til dekka bord. Det er så etablert her, og mange kjenner til knutepunkt Strømsø og kafe Jasmin, sier Fosbæk.
Det finnes allerede mange ildsjeler, frivillige og spennende aktiviteter på knutepunkt Strømsø. Med en egen frivilligsentral på Strømsø, er målet å skape enda flere gode aktiviteter for innbyggerne.
Trenger flere frivillige til faste aktiviteter
Fosbæk har lang erfaring med frivilligheten, og har blant annet jobbet i Redd Barna. Nå gleder hun seg til å få sving på gode ideer fra innbyggere på Strømsø.
Siden oppstarten har det blitt startet både språkkafé og strikkekafé.
– Vi trenger flere frivillige til språkkafeen, som innebærer å snakke godt forståelig norsk med de som deltar. Også trenger vi både strikkeeksperter og flere deltakere til strikkekafé.
Bybonde og faddere
Den nye daglige lederen har mange planer og ønsker for frivilligsentralen. Fosbæk skal bidra med å ivareta frivillige i Strømsøhagen, som er et grøntområde på knutepunktet hvor det blant annet dyrkes mye forskjellig.
– Jeg vil tenke grønn frivillighet og mer ombruk. Jeg vil ha mer fokus på bybonde-konseptet, som jeg synes er kjempespennende!
Dessuten ønsker Fosbæk å starte med det hun kaller arbeidslivsfadder. Det er frivillige som kan være faddere for innbyggere som er nye i Norge – og Drammen kommune. Tanken er at fadderne kan hjelpe til med CV og søknader. Ikke minst fortelle om sosiale koder som ikke nødvendigvis står i lærebøker, som hvordan man kler seg til intervju i ulike jobber og hva man bør prate om i lunsjen.
Vil veilede frivillige
Frivilligsentralen skal også være et sted der frivillige kan ta kontakt for å få veiledning og hjelp om for eksempel søknadsprosesser eller momskompensasjon. Fosbæk sier hun har god kunnskap om det strukturelle rundt frivilligheten, og at hun mer enn gjerne vil hjelpe frivillige med å få gjennomført sine planer.
– Jeg vil at vi skal være en levende sentral, smiler hun.
– Hvem skal ta kontakt?
– Alle som har en idé eller ønsker et arrangement i nærmiljøet. Hvis man ønsker å ta en titt, er det bare å komme innom.
Frivilligsentralen holder til i 1. etasje, rett ved både innbyggertorget og kafeen på knutepunkt Strømsø. Knutepunktet ligger i Telthusgata 8. Frivilligsentralen holder åpent mandag til fredag fra klokka 09.00 til 15.00.
Du kan også ta kontakt med Linn Mari på e-post:
Strømsø frivilligsentral har også en egen nettside, der du blant annet får oversikt over aktivitetene. Den finner du her:
Frivilligsentralen har i tillegg en egen Facebook-side, som heter Strømsø frivilligsentral.
Frivillighet i hele kommunen
Med Strømsø finnes det nå seks frivilligsentraler i kommunen vår.
Hva skjer på frivilligsentralene?
Frivilligsentralene legger til rette for frivillig engasjement og innsats i samarbeid med frivillige og organisasjonslivet i Drammen.
- Du kan delta på eksisterende aktiviteter eller være med på å starte nye aktiviteter. Vi er alltid glade for nye innspill og ideer.
- De fleste av våre aktiviteter er gratis (selvkost), og deltakelse i våre aktiviteter skal være enkelt. Her er det bare å stikke innom og møte opp. Man trenger ikke binde seg til å være med hver uke.
- Frivilligsentralene er – og skal være – en nøytral arena.
- Vi er åpne for alle – nær deg – der du bor.
- Vi tilbyr et bredt utvalg av tilbud, som hobbyaktiviteter, fysiske aktiviteter, språkgrupper og sosiale møteplasser.
- Vi rekruttere og formidler frivillige.
- Vi informere om hvilke organisasjoner som finnes i Drammen kommune og hvor du kan være frivillig.
- Vi samarbeider med organisasjoner og det offentlige, slik at vi sammen kan skape gode arenaer for aktivitet og frivillighet.
- Vi bistår inn i mange av byens store arrangementer.